Wijn proosten buiten

De zomer is in zicht, de temperaturen stijgen en het is dus tijd om de barbecue terug van onder het stof te halen. Van sappige steak tot gegrilde groentjes, alles kan op de barbecue. Maar omdat het vaak niet bij één soort vlees blijft, kan het erg lastig zijn om een lekkere wijn uit te zoeken die met al dit verschillende eten goed samengaat. Want welke wijn is nu lekker bij welk eten? En wat is dan dé perfecte barbecuewijn? Sommelier Dirk zocht het voor jullie uit en deelt zijn Barbecue suggesties graag met jullie.

Wanneer je gaat barbecueën en daar een goed glas wijn bij wilt drinken is het verstandig om te kijken naar wat je precies op de barbecue legt. Je wijntje kan namelijk nog zo goed smaken bij een hamburger, als je vervolgens een stuk vis op je bord krijgt kan deze wijn ineens veel minder lekker lijken.

De meeste mensen kiezen toch voor vlees wanneer zij gaan barbecueën. Over het algemeen is een rode wijn het best passend bij een gegrild stuk vlees. Dit komt doordat de tannines in deze wijnen goed samengaan met het vetgehalte en de gegrilde smaken in het vlees. Hierdoor is dit een perfecte match. Rode wijn is het lekkerst als deze een temperatuur heeft van zo’n 15 tot 18 graden. Wanneer je deze op je zonnige tafel zet, kan hij al gauw wat minder gaan smaken. Zet hem dus even koud voordat je hem gaat schenken.

Voor de witte wijndrinkers onder ons hebben we een goede tip. Zorg ervoor dat er voldoende zuren aanwezig zijn in de wijn om door de gegrilde smaken en aanwezige vetten te snijden. Ook een wijn die licht mineralisch is biedt een mooi tegengewicht met de stevige smaken van barbecue.
We hebben bewust geen witte wijnen opgenomen in onze suggesties aangezien al onze witte wijnen zich in feite in deze categorie bevinden. De witte wijnen in ons assortiment hebben zeker allemaal de kwaliteit om naast stevige vleesgerechten te staan, al kunnen ze natuurlijk ook met vispakketjes of gegrilde groenten gecombineerd worden.

Onze suggesties

Blauer Zweigelt Edelgrund – Stiegelmar

De eerste wijn die we adviseren bij barbecue is de Blauer Zweigelt Edelgrund van Stiegelmar.
Waarom deze wijn?
Deze typisch Oostenrijkse druif bezit een aangename kruidigheid. Ook is er een mooi evenwicht tussen rood fruit, zachte zuren en jonge rijpe tannines. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze wijn perfect samengaat met de stevige gegrilde vleessmaken en bijhorende vettere sauzen.
Naar de pagina

 

 

Heideboden Rot – Hannes Reeh

De tweede wijn die we zeker aanraden is de Heideboden Rot van Hannes Reeh.
Waarom deze wijn?
De Heideboden Rot van Hannes Reeh is een mooie donkerrode wijn. Deze topper bestaat voor 60% uit Zweigelt, 20% St. Laurent, 10% Merlot en 10% Cabernet Sauvignon. We herkennen hier vooral aroma’s van bosbessen en een houttoets. In de mond komt deze fruitigheid terug met een fijne kruidigheid, afkomstig van de Zweigelt druif. Het is een zachte wijn met aangename en evenwichtige tannines. Deze wijn is deels gerijpt op barriques, hierdoor zijn er geroosterde aroma’s aanwezig. Dit in combinatie met alle andere eigenschappen van deze wijn zorgt ervoor dat deze wijn perfect te combineren is met een heerlijk gegrild stukje vlees.
Naar de pagina