Rijping en selectie

Bij Juliana Wieder staat men er om bekend om nog heel nauw verbonden te zijn met de natuur. Ze doen nog zeer veel werk manueel. Zo worden de wijnstokken nog manueel verzorgd. De bladeren worden manueel bijgesnoeid en er wordt ook aan opbrengstreductie gedaan. Dit alles om een zo perfect mogelijke rijping van de druiven te bekomen.

Ook het oogsten is een manuele aangelegenheid die in verschillende oogstrondes wordt volbracht. Dit om enkel de perfect rijpe druiven te kunnen oogsten en onzuiverheden te kunnen voorkomen in deze fase.De keldermeester, Georg Wieder is verantwoordelijk voor de vinificatie in de kelder. Hij weet als geen ander traditie te combineren met innovatie en drukt dit uit in zijn dichte, compacte rode wijnen.

Georg Wieder zijn wijnen macereren meestal gecontroleerd in houten vaten. Vervolgens worden ze afhankelijk van de druif op verschillende manieren verder verwerkt. Zo gaat men traditiegetrouw de stevigere rode wijnen uitbouwen in houten vaten of barriques. De lichtere, fruitige wijnen worden eerder afgewerkt in stalen tanks.

Uit al deze inspanningen ontstaan verschillende soorten wijn. De regionale specialiteit en de belangrijkste druif van het wijnhuis is de Blaufränkisch, maar de Wieders produceren ook Zweigelt, Chardonnay, Merlot en nog veel meer.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email