Kennismaking

Juliana Wieder is een familiebedrijf waarin er nog steeds een zeer persoonlijke relatie met wijn is.
Het Wijnhuis werd opgericht door de gelijknamige Juliana Wieder. Zoon Georg heeft ondertussen de zaken overgenomen en is verantwoordelijk voor de vinificatie als keldermeester. Zijn zus Burgi en steunt hem in het runnen van het bedrijf.

Met grote zorgvuldigheid en met de nodige consistentie heeft Georg Wieder zijn wijnen naar de top Oostenrijkse top gebracht. Vandaag cultiveert het bedrijf ongeveer 35 hectare. Dit doet men in de oudste en beste wijngaarden van de Neckenmarkt. Dit alles op locaties die door de experts tot de beste van het land worden gerekend.

Bij het werken met de natuur is een persoonlijke verbinding onvermijdelijk. Voor het wijnhuis Juliana Wieder werd deze relatie voor het eerst vastgesteld toen het gezin besloot om zijn landbouwactiviteiten uitsluitend op wijn te richten. De nieuwe richting werd met veel passie en handwerk ingenomen. Dit is nog steeds de kern is van de wijnbouw van Wieder. Of het nu gaat om het verzorgen van de aarde, of het snoeien van de bladeren, het belangrijkste is om bij de wijnstokken te zijn.

De slagzin van het wijnhuis Juliana Wieder is “Wij zijn wijn”. Ze verzekeren de constante kwaliteit van hun expressieve wijnen door afstemming van de druivensoorten op de verschillende bodems, evenals de natuurlijke verzorging van de wijngaarden en de kwantiteitsbeperking.

Uit deze inspanning ontstaan verschillende soorten wijn. De regionale specialiteit en de belangrijkste druif van het wijnhuis is de Blaufrankisch, maar de Wieders produceren ook Zweigelt, Chardonnay, Merlot en nog veel meer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email