Kennismaking

Stiegelmar is nog een echt traditioneel familiebedrijf.  Verschillende generaties werken zij aan zij om hun visie op wijn door te geven en te perfectioneren.

De eerste prioriteit is het gezin en het onderhouden van het bedrijf en de familie. Het doel is om de aloude tradities en de innovatieve ideeën van de jongere generatie te combineren. Zo willen ze de ontwikkeling en het succes van de wijngaarden voort te zetten.

Vandaag de dag zijn Andrea, Jürgen, Kersten en Katharina Stiegelmar degenen die de traditie proberen te bewaren. Ze proberen dit te cominberen met innovatieve ideeën met de focus op de kwaliteit van hun wijnen.

De wijngaarden liggen aan de Wagram (dalende helling) van de Parndorfer Platte in de gemeente Gols. Deze werden in 1956 opgericht door Johann en Theresia Stiegelmar.

De zonen Hans, Gerhard en Walter slaagden erin om het bedrijf te herstructureren en uit te breiden. Ze werken vooral met plaatselijke druivenvariëteiten om zo tot kwaliteitswijnen te komen. Deelname aan het “Vinology” project zorgde voor uitwisseling van ideeën met collega’s. Deze factoren hebben ertoe bijgedragen dat Stiegelmar een van de beste wijnbouwers van de regio is geworden.

De duurzaamheid van het werk in de wijngaard en in de kelder zijn een absolute prioriteit. Al vele tientallen jaren telen ze hier natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Deze zijn afkomstig van de beste locaties rond de gemeente Gols aan de Neusiedlersee.

De druiven voor de hoogwaardige wijnen rijpen in de karakteristieke grond, verrijkt door de invloed van de zon en het gunstige microklimaat dat hier heerst.

Bij Stiegelmar proberen ze alle invloeden die hen gevormd hebben te combineren in de producten. Dit doen ze om de wijnen een uniek en onmiskenbaar profiel mee te geven, waar ze ook een uitdrukking van hunzelf in kunnen meegeven.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email