Rijping en selectie

Bij Stiegelmar maakt men gebruik van een exact rijpheidscriterium om de overgang van wijngaard naar kelder te bepalen. Ze maken gebruik van een erg strak oogstvenster om de optimale graad van rijpheid in het eindproduct te kunnen behalen. Ze kiezen zeer bewust voor een selectieve en handmatige oogst om zo in de eerste fase reeds alle onzuiverheden te kunnen elimineren.

Kwaliteit en natuurlijke smaak worden niet gecreëerd in het laboratorium en niet door additieven te gebruiken. Goede wijn is een natuurlijk product en wordt gemaakt in de wijngaard. Zo zijn betwiste technieken voor het maken van wijn, zoals het gebruik van houtsnippers, technische concentratie en soortgelijke zaken, in tegenspraak met de manier van werken bij Stiegelmar. Ze hebben deze methodes dan ook helemaal verworpen.

Bij stiegelmar vinden ze het belangrijk dat hun wijn de klant pas bereikt als deze zijn optimale volwassenheid heeft bereikt. Ze doen dit zodat de wijn zijn volledige potentieel kan ontwikkelen.

Voor de verkoop is de wijn gerijpt in roestvrijstalen tank, grote houten vaten of in barriques. Nadien rijpt deze ook nog meerdere maanden in flessen. De rijpingsperioden worden aangepast aan de eisen van elk oogstjaar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email