Werking

Wat wijn speciaal maakt, is dat elke jaargang anders en uniek is. De bodem, het weer, het klimaat, de hoeveelheid zonlicht en vele andere factoren bepalen de individualiteit van elke wijnoogst. Bij Stiegelmar streven ze ernaar om deze elementen, samen met de natuurlijke kwaliteiten in de wijnen te behouden.

Het werk in de wijngaarden is de hoeksteen voor de kwaliteit. De nauwgezette zorg voor de wijngaard, gecombineerd met kwantiteitsvermindering van druiven per wijnstok is de enige manier om druiven met een optimale rijpheid te produceren.

Bij Stiegelmar hebben ze de betwiste technieken volledig verworpen. Ze maken geen gebruik van houtsnippers, technische concentratie en soortgelijke zaken.

Men maakt wel gebruik van moderne technologie om de druiven op de zachtste manier te verwerken, afhankelijk van de vereisten van het huidige wijnjaar. Over het algemeen is het werk in de kelder beperkt tot wat nodig is om de bereikte kwaliteit te bevorderen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email