Kennismaking

In het midden van het pittoreske wijndorp Krustetten in het zuidelijke Kremstal ligt de wijnmakerij van de familie Müller. Het werd voor het eerst gedocumenteerd in 1270 als een leeshof in de Göttweiger Stiftsarchieven en wordt sinds 1936 door de gerund als een familiebedrijf.

De wijnbouw op de Göttweiger heeft een lange traditie, die al in de derde generatie door de familie Müller wordt beoefend.
Met 0.7 hectare aan wijngaarden begon grootvader Leopold in 1936 met de wijnbouw, ondertussen werd het gebied door zijn zonen Leopold en Stefan uitgebreid tot 110 hectare. Dit kan natuurlijk alleen lukken als de hele familie achter het project staat.

Elk familielid is betrokken bij het wijnbedrijf en de taken zijn goed verdeeld. Stefan cultiveert de wijngaarden rond Göttweiger Berg met grote liefde en passie. Leopold neemt de verantwoordelijkheid over van het plukken van de druiven tot het bottelen van de wijn.

Leopold voelt zich ook thuis bij zijn klanten en hij wordt al actief ondersteund door zijn twee oudsten, Diana en Martin. Martha beheert de cijfers en ontvangt hulp op kantoor van haar jongste, Therese.

Laurenz voelt zich daarentegen comfortabel in de wijngaarden en wordt ’s middags steeds vaker op de tractor gevonden. Verena zorgt niet alleen voor de twee jongste familieleden, Fernanda en Josefina, maar ook voor de decoratie bij de wijnmakerij. Bovendien bereidt ze met Gertrude alle zelfgemaakte lekkernijen in de wijntaverne en de verkoop op de boerderij voor. Leopold senior staat altijd klaar om te helpen wanneer het moeilijk is. De cirkel sluit met het jonge team van het wijnhuis, dat het gezin dynamisch ondersteunt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email