Locaties

Weingut Müller is gelegen aan de Göttweiger-berg, deze heuvel geeft het landschap een ongewone verscheidenheid van ondergrond. Van diepe löss tot conglomeraat en kale oergrond. Verder zijn er unieke klimatologische omstandigheden aanwezig die zorgen voor hoogwaardige druiven en wijnen vol van karakter.

Frauengrund

Het speciale van de Frauengrund is de hoge lösslaag. Deze diepe, humusrijke grond is perfect voor de klassieke Grüner Veltliner.

Silberbichl

Deze locatie werd al in 1562 beschreven als een geclassificeerde locatie en kreeg zijn naam vanwege de aanwezigheid van mica (zilver) in de diepere grondlagen en de locatie op een heuvel (Bichl). De zuidoostelijke oriëntatie maakt dat deze wijngaard perfect is voor het telen van Riesling.

Gottschelle

Voor het eerst genoemd als “Gotschalich” in 1341, deze ligt aan de voet van de Göttweiger bergen is gericht op het Zuiden en de Donau. Deze locatie heeft een machtige lössbedekking met hoge verhoudingen gneis en granuliet in de grond. Ideale omstandigeheden voor de Grüner Veltliner.

Neuberg

De locatie bestaat uit kleine terrassen die op het zuiden zijn gericht en wordt gekenmerkt door löss en een laag kalkhoudende verweringsstenen. Deze perfecte Veltliner-locatie biedt de beste omstandigheden voor rijp fruit en elegantie in de wijn.

Leiten

Met zijn zuidelijke oriëntatie, een helling van een steile 25% en minerale verweringssteen vormt het een prachtige Riesling-wijngaard. De hoge temperatuurschommelingen als gevolg van de nabijheid van de Donau zorgen voor een elegant fruit.

Eichbühel

de hoogstgelegen wijngaard van Weingut Müller (335 m) , ligt in de buurt van Krustetten en wordt gekenmerkt door kalkhoudend conglomeraatgesteente. De blootgestelde locatie en het iets koelere klimaat laten een lange rijping op de wijnstok en complexiteit in de wijn toe. Hier teelt men vooral Grüner Veltliner.

Süßenberg

Süßenberg is de oudste gedocumenteerde locatie. Deze locatie was al beplant met wijngaarden in 893 . De vele uren zonneschijn en de verweerde stenen bodem bieden de beste eigenschappen voor sterke reserves. Hier groeit Grüner Veltliner en Riesling.

Alte Point

Deze wijngaard ligt ten zuiden van Mautern. Het warme klimaat op deze locatie en de warmteopslaggrond van de Donau moedigen de rijpheid van de druiven aan en creëren pittige wijnen met finesse. Hier teelt men vooral Grüner Veltliner.

Leukuschberg

De Leukuschberg ligt in het oosten van Wachau, tussen Mautern en de abdij van Göttweig. In deze warme, zonnige wijngaard loopt verweringssteen door de grond en geeft de wijn mineraliteit.

Oberfeld

Deze vlakke wijngaard strekt zich uit ten zuiden van de Donau tot aan de Göttweiger-berg en bestaat voornamelijk uit massieve, kalkrijke löss, die op een oud Donau-plateau ligt.

Fuchaberg

De zachte heuvel van de Fuchaberg biedt de beste omstandigheden voor fruitige, volwassen wijnen – kale, verouderde rotsen en een blootgestelde locatie met veel zon en goede ventilatie, ideaal voor het telen van Chardonnay.

Lusthausberg

De op het oosten gerichte heuvelterrassen worden gekenmerkt door het hier aanwezige kalkhoudende conglomeraatgrind. Vanwege de sterke blootstelling aan de Donau is deze locatie ideaal voor de Weissburgunder.

Kremser Kogl

Deze locatie, nabij het kleine wijndorp Hollenburg, bestaat uit conglomeraatgrond met verschillende niveaus van löss. De hoge terrassen zijn gericht op de Donau en zorgen voor koele nachten waardoor de fijne fruitige wijnen ontstaan. Hier teelt men Grüner Veltliner en Neuburger.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email