Rijping en selectie

Bij Weingut Müller vertrouwen ze op een zachte bewerking van de wijngaarden. Men vertrouwt op een zeer ecologische aanpak in het beheer ervan. Dit komt omdat ze zich nog zeer nauw verbonden voelen met het lanschap. Ze stellen bijgevolg alles in het werk om dit zo goed mogelijk te behouden voor de volgende generaties.

Het onderhoud van de wijngaarden wordt voor het grootste deel nog manueel gedaan. Bij het Weingut Müller stelt men ook alles in het werk om de druiven tot een zo goed mogelijke rijpheid te kunnen krijgen. We denken hierbij aan opbrengstreductie en het ontwerp van de geleiding van de bladeren.

Ook het ontwerp van hun nieuwe kelder is van belang in de verwerking van de druiven. Ze hebben deze aangepast aan hunmilieuvriendelijke manier van werken. Hij zit voor 50% in de helling ingewerkt op 3 verdiepingen en dus kunnen ze de natuurlijke temperatuurregeling van de aarde gebruiken, evenals de zwaartekracht voor de verwerking van de druiven. Ze gebruiken ook ons eigen bronwater voor al het werk in de wijnkelder, waar ze bijzondere aandacht besteden aan de zachte vinificatie.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email