Werking

Bij Weingut Müller vertrouwen ze op een zachte en ecologische behandeling van de wijngaarden. Deze zijn gelegen van Mautern in de Wachau tot Hollenburg in het zuidelijke Kremstal. Bij Müller zorgt men voor een zeer duurzaam beheer van de wijngaarden. Voorbeelden hiervan zijn het langdurige groenbeheer en hellingonderhoud. Enkel door dit op deze maniet te doen kan men een perfet niveau van bodemherstel bereiken.

Ze hebben ook hun kelder aangepast aan hun milieuvriendelijke manier van werken. Deze is voor 50% in de helling van de berg ingewerkt en dit op 3 verdiepingen. Ze kunnen hier dus kunnen  de natuurlijke temperatuurregeling van de aarde gebruiken, alsook de zwaartekracht voor de verwerking van hun druiven. Ze gebruiken ook hun eigen bronwater voor al het werk in de wijnkelder, waar ze bijzondere aandacht besteden aan een zachte vinificatie.

Natuurlijk mag de kwaliteit niet worden verwaarloosd en daarom streven ze er jaar na jaar naar om hun wijnen met grote finesse te verfijnen met helder fruit. Hun consistente werking is beloond met een verscheidenheid aan Oostenrijkse en internationale onderscheidingen, waaronder 24 wijnen in de Salon Austria Wine.

Dankzij hun vastberadenheid voldoen ze aan de strenge criteria van de certificering “Duurzaam Oostenrijk”. Dit programma is gebaseerd op verschillende pijlers, naast de ecologie gaat het ook om de economische en sociale aspecten van de wijnbouw.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email