Degustatiepakket Oostenrijk Zomer

67,30

Dit proefpakket is samengesteld uit wijnen die uitermate geschikt zijn om tijdens lange warme zomeravonden te proeven.
Samengesteld uit een selectie van frisse witte wijnen en rosé wijn.

Wit:
1x Pinot Blanc Leithaberg 2018 – MAD
1x Walter White 2018 – Skoff Original
1x Sauvignon Blanc Südsteiermark 2017 – Skoff Original
1x Riesling Langenlois 2018 – Hiedler
1x Grüner Veltliner Langenlois 2018 – Hiedler

Rosé:
1x Rosé 2018 – Juliana Wieder

SKU DeguPak002 Category

Beschrijving

Pinot Blanc Leithaberg 2018 – MAD
Deze Weissburgunder is een lichte gele wijn. In de neus vooral kruidige aroma’s en limoen, vertoont veel variëteit.
In de mond veel sappig fruit met citrus en steenfruit, stevige textuur, goede zure kruidigheid.

Walter White 2018 – Skoff Original
Een lichtgele wijn met groene reflectied. In de neus een uitnodigend boeket van kruisbessen, gele peper, limoen, gele appel, florale ondertonen, vlierbloesem en grapefruit. In de mond is deze wijn zeer levendig met kruisbessen, gele peper, uitgesproken appel-, limoen- en citrustonen met een vleugje vlierbloesem, afgewerkt met een sappige, fruitachtige afdronk met rijpe, gele appel, gele peper en citrustonen. De Walter White is een fijne terraswijn en past perfect bij hapjes, lichte visgerechten, gebakken kip, geroosterd vlees, salades, koude gerechten, geiten- en schapenkaas en asperges en sushi.

Sauvignon Blanc Südsteiermark 2017 – Skoff Original
Dit is een zeer heldere, heel lichtgele wijn. In de neus herkennen we aroma’s van kruisbessen en exotisch fruit met een vleugje gele paprika, vlierbloesem en citrus.
In de mond vooral intensieve fruitige en elegante smaken van citroen, grapefruit, vlierbloesem en kruisbessen. Een fijne gestructureerde afwerking.

Riesling Langenlois 2018 – Hiedler
Deze Riesling heeft een fijne fruitige neus. Florale -en citrustoetsen zijn ook aanwezig. In de mond heeft deze wijn aroma’s van mandarijn en een mooie mineraliteit. Een verfrissende zuurtegraad maakt van deze Riesling een uitstekende wijn.

Grüner Veltliner Langenlois 2018 – Hiedler
Deze Grüner Veltliner heeft een mooie gele kleur. In de neus vinden we toetsen van gele appel, kruidigheid, witte peper en tabaksbladeren.
In de mond herkennen we duidelijke citrusaroma’s, kweepeer en gele appel op de achtergrond en een aangename mineraliteit die er doorheen flitst. Een compacte en sappige wijn.

Rosé 2018 – Juliana Wieder
Delicate zalmroze kleur. In de neus toetsen van aardbei. In de mond een frisse zuivere wijn met een goede zuur-zoet balans. Deze kruidige rosé heeft een lange fruitige afdronk.
Het is de ideale wijn voor zomerse dagen. Perfect te combineren bij lichte gerechten zoals licht vlees, vis, zeevruchten of gewoon als aperitief.

Extra informatie

Soort

Degustatiepakket