Geschiedenis

A-NOBIS (Latijn:van ons): Exclusieve mousserende wijn van Norbert Szigeti, traditioneel gefermenteerd op fles. Klein, beperkt, in vrede gerijpt.

De naam weerspiegelt de duidelijke oorsprong. De “A” staat voor Oostenrijk. Het is een Oostenrijks streekproduct, van de druif tot de afgewerkte mousserende wijn op fles.

In NOBIS vind je ook de initialen van de oprichters: NOrbert en BIrgit Szigeti. Het ondernemerspaar runt sinds 2018 de mousserende wijnkelder van A-Nobis. Talrijke onderscheidingen getuigen van de hoge kwaliteit van de producten en bevestigen hun engagement. A-Nobis mousserende wijn wordt exclusief aangeboden aan particuliere klanten, restaurants en retailers.

Rijping en selectie

Wat mousserende wijn betreft, is er bij A-NOBIS geen discussie: de tweede gisting vindt plaats op fles en niet in de tank. Deze extra inspanning brengt tenslotte finesse en balans in de mousserende wijn. Talrijke onderscheidingen, zoals de meest recente Burgenland-staatswinnaar 2020, getuigen van de hoge kwaliteit van de wijnen.

De schepping inspireert hen. Ze gaan er met de grootste zorg met de natuur om. Ze doen dit niet omdat het een trend is, maar hun levensonderhoud. Druiven van topkwaliteit rijpen alleen onder de beste omstandigheden. Mensen zijn onderdeel van de natuur. Ze respecteren is net zo belangrijk. Wie is verantwoordelijk voor de hoge kwaliteit van hun wijnen? Wij allen.

A-NOBIS is in 2018 opgericht door Norbert Szigeti – waarschijnlijk de meest ervaren mousserende wijnproducent van Oostenrijk – samen met zijn vrouw Birgit. Uitstekende beoordelingen bevestigen het succes van tientallen jaren van grote toewijding. 

Werking

Bij A-Nobis staat de mens centraal. De betrokken medewerkers bezielen het bedrijf. Nieuwe creatieve ideeën resulteren in geweldige projecten die het bedrijf vooruit helpen en zorgen voor toekomstig succes. Een goede, collegiale samenwerking en betrokkenheid met het hart zijn waarden waar ze veel waarde aan hechten.

De nieuwe, state-of-the-art A-Nobis Sektkellerei wordt onder meer gekenmerkt door een hoge mate van hulpbronnenefficiëntie op het gebied van energie, water en materialen, en tegelijkertijd zijn schadelijke effecten op gezondheid en milieu verminderd.

Slechts een vijfde van het circa drie hectare grote terrein is gerealiseerd (inclusief parkeerplaatsen). Het grootste deel van de rest wordt getransformeerd van een veld naar een diverse natuurlijke habitat met veel aandacht voor detail, rekening houdend met biodiversiteit. Rondom de wijnmakerij zijn meer dan 1.000 bomen geplant.

Alle buitenmuren van de kelder, over een lengte van 250 meter, zijn vergroend als natuurlijke airconditioning. Kolonisatie door micro-organismen is dus ook hier gegarandeerd.

Het waterverbruik wordt dankzij de nieuwste technologie zo laag mogelijk gehouden. Het bedrijf is ook biologisch gecertificeerd.

Door gebruik te maken van een fotovoltaïsch systeem ( zonnepanelen) kan een 100% groene energievoorziening
worden gegarandeerd. Energie die niet door A-Nobis wordt verbruikt, wordt teruggeleverd aan het openbare net.