Om gebruik te maken van onze webshop moet je minstens 18 jaar oud zijn

Uw specialist in Oostenrijkse wijnen

Oostenrijkse wijnen winnen de laatste jaren steeds meer aan bekendheid en populariteit en worden aanschouwd als veelzijdige en kwalitatieve maaltijdbegeleiders. Ook op internationale wedstrijden zijn deze wijnen steeds meer een vaste waarde aan het worden.

Wat maakt deze wijnen nu net zo bijzonder?
Hiervoor bestaan veel verschillende redenen en factoren. Het belangrijkste is misschien wel de traditie. De wijnbouw is al duizenden jaren verweven in het Oostenrijkse landschap. Wijnranken horen bij het landschap en de wijncultuur bij het dagelijks leven.

Hierdoor heeft Oostenrijk typische druivenrassen, waarvan velen uitsluitend in Oostenrijk te vinden zijn. Zij vinden daar, dankzij ideale klimatologische en geologische omstandigheden, de beste condities om zich te ontwikkelen tot authentieke wijnen met karakter en persoonlijkheid.
Elke Oostenrijkse wijnstreek bezit zijn specifieke kenmerken en dit wordt weerspiegeld in de grote verscheidenheid aan wijnsoorten.

Maar achter dit alles zit natuurlijk ook de mens en de families. In de jaren 80 heeft Oostenrijk te kampen gehad met een schandaal rond additieven in hun wijnen. Dit was natuurlijk een klap voor de plaatselijke wijnhuizen, maar dit heeft hen gesterkt en hen laten terugkeren naar de basis. De Oostenrijkse wijnboeren hebben het voor elkaar gekregen om in de laatste jaren een uiterst geslaagde mix tussen wijnbouwtraditie en moderne technieken te creëren. Dit hebben we zelf kunnen ondervinden tijdens onze vele bezoeken aan het wijnland Oostenrijk.

Wij van Barrique Wijnen staan voor wijnen met een verhaal en we willen deze passie graag met jullie delen. We hebben dan ook alle wijnhuizen in ons assortiment zorgvuldig geselecteerd en persoonlijk bezocht, om zo de kwaliteit te kunnen garanderen en een volledig beeld te kunnen schetsen van de manier van werken.
We kopen ook alle wijnen rechtstreeks aan bij de wijnhuizen, waardoor we steeds de beste prijzen kunnen garanderen.

Iedereen is van harte welkom in onze winkel te Retie of op 1 van onze wijndegustaties.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email