Geschiedenis

In 1987 openden ze voor het eerst de poorten naar de toen 5,4 hectare grote wijngaard in Carnuntum, het beroemde wijnbouwgebied ten oosten van Wenen, in de voetsporen van de oude Romeinen die het perfecte klimaat voor de wijnproductie waardeerden. Door de jaren heen groeiden hun  ambities evenredig met de wijnstokken. Zozeer zelfs dat er tegenwoordig jaarlijks 250.000 flessen Glatzer-wijn op wereldreis gaan.

Maar ondanks deze cijfers hebben ze hier nooit uit het oog verloren wat echt telt: geweldige smaak en kwaliteit bewezen door onze vele bekroonde wijnen. Onze premium wijnen zoals Blaufränkischer Berenreiser, St. Laurent von Altenburg en onze bekendste
kwaliteitswijn Zweigelt Dornenvogel weten zelfs veeleisende fijnproevers te
overtuigen. Om het met de woorden van Falstaff Magazine te zeggen:

Rijping en selectie

In elke fles wijn zit een diepgewortelde liefde voor het vak. 55 hectare vruchtbare grond levert rode en witte druivenrassen op met kenmerken die zowel door de natuur als door technologie zijn gevormd. Met technologie bedoelen ze geen kunstmatige gadgets maar technieken voor kwaliteitscontrole, snelle verwerking en hygiëne. Het beste uitgangspunt voor hoogwaardige, complexe en intens gearomatiseerde wijnen.

Driekwart van de wijngaarden is bestemd voor de teelt van rode druiven. Voor optimale fermentatie en hoge pigmentextractie gebruiken ze stalen tanks. Het zuur wordt onttrokken in vaten en barriques, gevolgd door opslag in eikenhouten vaten.

Ook voor hun witte wijnen gebruiken ze stalen tanks zodat frisse en fruitige aroma’s zich ongehinderd kunnen ontwikkelen. Door de druiven op fijne gist te houden, bereiken hun witte wijnen diepte en complexiteit – zoals de beroemde Glatzer Dornenvogel, de volle, complexe witte wijn die geliefd is bij wijnkenners over de hele wereld.

 

Locaties

 

Carnuntum is een historische plaats voor wijnbouw. Bijna tweeduizend jaar geleden waardeerden de oude Romeinen Göttlesbrunn en zijn omgeving vanwege het pannonische microklimaat en de bodem die rijk is aan löss. In feite hield de Romeinse elite zo veel van de rijke en smaakvolle wijnen dat het Italiaanse wijnmonopolie werd opgeheven bij keizerlijk decreet, zodat het hele rijk kon proeven van de carnutiaanse wijnen – een traditie die ze graag in stand houden met passie en toewijding.