Geschiedenis

De Reehs begonnen in de jaren tachtig wijn te verwerken. Hannes was de logische opvolger. Na het volgen van de Klosterneuburg-wijnschool en verschillende verblijven bij bekende wijnbouwers over de hele wereld, nam hij uiteindelijk de Andauer-wijnmakerij in 2007 over en heeft het sindsdien op zijn eigen persoonlijke manier voortgezet. Noch gesloten voor de toekomst, noch voor het verleden. Dus nu doet hij waar hij het meest van geniet en wat hij het beste doet: goede wijn maken. Vandaag op een wijngaard van ongeveer 120 hectare.

Hannes Reeh is een man met een zeer divers karakter , zijn acties onconventioneel en zijn wijnen veelzijdig. Het is een wijnmaker met een houding waar we allemaal een beetje jaloers op kunnen zijn. Omdat hij een nonchalante laissez-faire houding combineert met ambitieuze vastberadenheid. Hannes Reeh is een ongecompliceerde persoon met een macho-attitude en een passie voor natuurlijke goede wijn.
 

Hannes Reeh levert ook het bewijs dat men zijn producten herkent bij de wijnbouwer en omgekeerd. Omdat zijn wijn geen heer is. Integendeel, hij is een sociale vriend die je graag in je gezelschap hebt. Hij wil niet constant worden besproken of geanalyseerd. Slechts één ding is belangrijk voor zijn wijn: hij moet goed zijn en makkelijk om van te genieten.

 

Rijping en selectie

 

Eenvoudige processen zijn de leidraad van de operaties bij Hannes Reeh. Waarbij de Pannonische zon hen veel werk kost. Deze zorgt ervoor dat de planten snel rijpen en de ranken gezonde druiven bevatten. Ze grijpen in om de wijn zacht en duurzaam te ondersteunen en te laten groeien. Na het plukken, wat overigens geheel handmatig gedaan wordt, worden de druiven verder verwerkt in de wijnkelder die in 2012 is geopend.

 

Locaties

Sommige dingen zijn van toepassing op alle Hannes Reeh wijnen: Er wordt afgezien van onnodige ballast. De wijnen zijn sterk van karakter en brengen de smaak van het terroir in de fles. Niettemin heeft elke variëteit zijn eigen kenmerken. Zijn wijnen zijn verdeeld in vier verschillende groepen die ook in mindere mate gelinkt zijn aan de locaties.

De bodems onder hun wijngaarden zijn meestal kaal en grind-achtig, maar gedeeltelijk bedekt met een vruchtbare humuslaag. De dominante grindlaag zorgt ervoor dat het water zeer snel wegvloeit en de wortels van de wijnstokken dieper in de grond doordringen om vocht en belangrijke voedingsstoffen te verkrijgen. Het grind heeft nog een ander voordeel: de warmte wordt zeer goed opgeslagen, wat een snelle en optimale rijpheid van de druiven ondersteunt

 

 

Haus & Hof

Deze lijn hebben ze gemaakt voor hun klassiekers, de huis- en tuinwijnen, zoals ze deze graag noemen. Rassenwijnen, zowel rood als wit, die volledig en ongecompliceerd drinkplezier bieden. Ze vertegenwoordigen de familie Reeh als een gezin en als een wijnhuis en zijn een charmante metgezel voor elke gelegenheid. De Haus & Hof-lijn omvat Pinot Blanc, Zweigelt, Merlot en Syrah.

Heideboden

De grond waarop de wijn groeit zorgt voor de persoonlijkheid van deze wijn. Dit in combinatie met het unieke Pannonische klimaar brengt bijzonder mooie wijnen voort. Om deze locaties alle eer aan te doen dragen 3 van hun Cuvées de naam Heideboden. Ze combineren aroma’s en een stevige body met een verfijnde frisheid. De Cuvée rot wordt gekenmerkt door fluweelzachte tannines, waardoor deze een aangename metgezel is. Kruidig in smaak en mild in zuurtegraad is dan weer de Cuvée Weiss.

 

Rohstoff (Unplugged)

Wijn is als muziek voor de familie Reeh. Bijgevolg durfden ze voor hun wijn een term te gebruiken uit de taal van de muzikanten : Unplugged. Unplugged betekent muziek maken zonder elektronische versterking. Eenvoudig, puur, zoals een kampvuur. Net zo puur en oprecht zijn hun Unplugged wijnen. Ze komen zonder franjes en dat maakt ze zo uniek. Hun Unplugged lijn bestaat uit Chardonnay, Zweigelt, Merlot, Cabernet Sauvingnon, Cabernet Franc en een mix. In bijzonder goede jaren komen deze wijnen zelfs zonder filtratie in de fles.

In België rust er een copyright op de naam Unplugged. Daarom is bij ons de naam Rohstoff aan deze wijn gegeven. Dit is duits voor grondstof, deze naam omvat ook de uiting van deze wijnen. No-nonsense wijnen die eenvoudig en puur zijn.

Andau 

De Pannonische Heideboden in Andau is een gebied dat ongeëvenaard is. Een natuurlijk paradijs, gekenmerkt door uitgestrekte steppelandschappen, rietvelden en ondiepe zoutmeren. De thuisbasis van vele unieke planten- en diersoorten. Huis van rijkelijk begroeide wijngaarden.

Het wijnbouwgebied Neusiedler See strekt zich uit over het hele gebied over meer dan 7.500 hectare. In het Oosten, op slechts enkele kilometers van de Hongaarse grens, ligt de gemeente Andau. En aan de rand van het dorp staat het wijnhuis Hannes Reeh.

Met ongeveer 2.400 uur zon per jaar is Andau de zonnigste plaats in Oostenrijk. Minder dan 500 mm jaarlijkse neerslag maakt het een van de meest regenachtige plaatsen in het land. Onder deze omstandigheden groeien extreem rijpe druiven, die wijnen van elegante kracht produceren.

 

 

Previous
Volgende