Geschiedenis

Het Wijnhuis Juliana Wieder is een familiebedrijf waarin er nog steeds een zeer persoonlijke relatie met wijn is. Het wijnhuis is opgericht door Juliana Wieder en overgenomen door zoon Georg. Ondertussen is hij verantwoordelijk voor de vinificatie als kelder meester. Zijn zus Burgi steunt hem in het runnen van het bedrijf.

Met grote zorgvuldigheid en met consistentie heeft Georg Wieder zijn wijnen naar de top van hun geboorteland gebracht.

Vandaag cultiveert het bedrijf ongeveer 35 hectare in de oudste en beste wijngaarden van de Neckenmarkt. Dit op locaties die door alle experts tot de beste van het land worden gerekend.

Bij het werken met de natuur is een persoonlijke verbinding onvermijdelijk. Voor het wijnhuis Juliana Wieder werd deze relatie voor het eerst vastgesteld toen het gezin besloot om zijn landbouwactiviteiten uitsluitend op wijn te richten. De nieuwe richting werd met veel passie en handwerk ingenomen, wat nog steeds de kern is van de wijnbouw van Wieder. Of het nug aat om het bekijken van de nieuwe spruiten , het verzorgen van de aarde of het inhammen van de bladeren, het belangrijkste is om dicht bij de wijnstokken te zijn. Uit deze inspanning ontstaan verschillende soorten wijn. De regionale specialiteit en de belangrijkste druif van het wijnhuis is de Blaufränkisch, maar de Wieders produceren ook Zweigelt, Chardonnay, Merlot en nog veel meer.

 

Rijping en selectie

De slagzin van het wijnhuis Juliana Wieder is “Wij zijn wijn”. Ze verzekeren de constante kwaliteit van hun expressieve wijnen door afstemming van de druivensoorten op de verschillende bodems, evenals de natuurlijke verzorging van de wijngaarden en de kwantiteitsbeperking. Ze zijn toegewijd aan de ontwikkeling van karakteristieke rode wijnen, met name de typische Blaufränkisch.

Met zorg wordt de bereikte kwaliteit in de wijngaard en in de kelder bewaard en verhoogd. Ongeveer 60 procent van de gecultiveerde wijnstokken zijn Blaufränkisch, die afhankelijk van de leeftijd van de wijnstokken en de locatie anders wordt ontwikkeld.

Het assortiment wordt afgerond door Zweigelt, St. Laurent , Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. De laatste drie worden voornamelijk gebruikt om Cuvées Morandus en Semper te maken. Blaufränkisch Reserve, Cabernet Sauvignon, Merlot en onze Cuvèe Semper zijn alleen verkrijgbaar in uitstekende jaargangen. Een klein deel van de wijngaard is ook gewijd aan de witte wijn, Welschriesling en Chardonnay.

Met kort snoeien, dunner worden van de druiven, een optimaal gebladertewandontwerp, geïntegreerde gewasbescherming en de keuze van het juiste moment om te lezen, wordt de basis gelegd voor de beste kwaliteit. Georg Wieder, altijd leergierig, weet traditie te combineren met innovatie en drukt dit uit met zijn dichte, compacte rode wijnen. Naast verschillende wijnen van de regionale variëteit Blaufränkisch, produceert Wieder ook een meerlagige cuvée genaamd “Morandus”, waarin de lokale rode variëteiten samenkomen met de internationale toprassen Cabernet Sauvignon en Merlot.

 

Locaties

De wijnboer probeert het beste te voldoen aan de eisen van de druivensoort op de grond als het gaat om herbeplanting, omdat de oude rassen niet altijd op de juiste plaats zijn aangeplant. Met de kennis die nu voorhanden is probeert men steeds te optimaliseren zodat de locatie op een verfijnde wijze bijdraagt aan de rijping van de druiven. De locaties waar de druiven staan van Juliana Wieder behoren tot de toplocatie in Oostenrijk.Het wijnhuis bevindt zich in Neckenmarkt, niet zo ver van Neusiedler See, onderstaand de belangrijkste locaties van Juliana Wieder.

Kohlenberg

De druiven komen uit de wijngaarden van de Locatie Kohlenberg in Neckenmarkt, direct aan de Hongaarse grens met Harkau, wiens bodem van zandige leem en gneis, mica en schist worden gekenmerkt.

Bodigraben

Dit is een Zuidelijk georienteerde helling die bestaat uit een ondergrond van gneiss, mica en schist.

 

Hochberg

de druiven komen van de toplocatie Hochberg in Neckenmarkt waar een ondergrond van Leisteen terug te vinden is.

 

Spiegelberg

Deze locatie is op het Zuiden gericht en heeft een dorre, stenige grond met een groot aandeel leisteen.

 

Previous
Volgende