Om gebruik te maken van onze webshop moet je minstens 18 jaar oud zijn

Blaufränkisch Marienthal 2017 Magnum

72,00

Deze Blaufränkisch heeft een diepe donkere robijnrode kleur met een ondoorzichtige kern. Delicate tranen in het glas. In de neus veel rode vruchten. In de mond herkennen we braambessen, zwarte kersen, een lichte tabaksmaak. Maar ook een zeer aangename minerale toets en een lichte hint van gekonfijte sinaasappelschil. Het boeket is veelzijdig met een complexe en stevige textuur. Dit alles wordt afgewerkt met zeer fijne tannines en een zeer aangename, lange afdronk. Deze wijn is een veelzijdige metgezel met een groot ontwikkelingspotentieel. Een topwijn.
Het formaat ‘Magnum’ is de ideale grootte om wijn te bewaren. Dit komt steeds in iedere test terug. Ze hebben hier echter geen specifieke reden voor en kunnen deze ook niet vinden. Maar in iedere test wordt wijn uit dit formaat van fles steeds als beste benoemd.

Slechts 4 resterend op voorraad

SKU MAD0012 Categorieën , , ,

Beschrijving

Wijnhuis: Weinhaus Mad
Regio: Mittelburgenland, Oostenrijk
Druivensoort: 100% Blaufränkisch
Wijnranken: Geen info beschikbaar
Locatie: Marienthal
Oogst: Selectieve handmatige pluk
Vinificatie: Gecontroleerde gisting
Rijping: Uitbouw in kleine houten vaten
Alcoholgehalte: 13,5 % vol.
Restsuiker: 1,7 g/l
Zuren: 5,4 g/l
Inhoud: 1,5 l
Serveertemperatuur: 16-18 °C
Karaferen: 1-3 uur voor consumptie

Drinken: 2020-2028

Terroir:
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de locatie Marienthal. Dit is één van de bekendste rode wijngaarden in Oostenrijk. Gelegen in het hart van het Neusiedlersee-gebied. De wijnranken groeien hier op een oostzuidoostelijke helling van 6 à 7 %. Hierdoor vangen de wijnstokken de eerste zonnestralen op en houden ze deze vast tot in de late avond.

Extra informatie

Soort

Rood

Regio

Mittelburgenland

Druivenras

Blaufränkisch

Huis

Weinhaus Mad